Chiuvete

Cum alegi cea mai bună chiuvetă pentru bucătărie

Bucătăria este locul în care ne place să petrecem timp: gătim acolo, mâncăm acolo, petrecem timp împreună cu cei dragi, mai des decât în orice altă încapere a casei.

In cazul in care și tu te-ai decis să alegi chiuveta pentru bucătărie, iți recomand să fii extrem de bine informat, pentru a putea face o alegere cât mai bună, în funcție de nevoile și de bugetul pe care dorești să îl aloci acestui tip de achiziție.

În articolul ce urmează, iți voi prezenta factorii pe care trebuie să îi ai în vedere atunci când dorești să cumperi o nouă chiuvetă si cateva sfaturi in legatura cu cele mai bune accesorii chiuveta.

Alegerea chiuvetei de bucătărie în funcție de caracteristicile sale

În cazul în care cunoști deja foarte bine caracteristicile unei chiuvete, ai șanse mari să achiziționezi cel mai bun model pentru bucătăria ta, în funcție de propriile nevoi și dorințe.

Studiem în continuare calitatea materialului din care este fabricată chiuveta, design-ul, gradul de funcționalitate, modul în care este montată, rezistența acesteia la petele de calcar, zgârieturi și șocuri și diferitele brand-uri care pun la dispoziție o mulțime de variante.

Pe această cale putem aminti cele mai renumite brand-uri disponibile la momentul actual, care promit clienților produse de calitate superioară.

Brand-ul Mythos reprezintă pasiune pentru tot ce este mai bun, unde tehnologia se întâlnește cu design-ul, în timp ce chiar și cele mai mici detalii sunt analizate cu atenție. Această familie iși propune să atingă cele mai înalte niveluri, combinând însăși esența funcționalității cu cea a frumuseții si cele mai înalte niveluri, combinând esența funcționalității cu cea a frumuseții. O chiuvetă mare, încăpătoare, care iți oferă confortul de care ai nevoie în bucătărie.

Despre Maris putem spune ca prezintă o impresionantă colecție inspirată de familie. Confortabilă și funcțională, pentru a savura o experiență plină de căldură a unei întâlniri în familie. Filozofia Maris este simplă: spune bun venit oricui, oricând, cu mândria și bucuria unei cine preparate acasă.

Smart spune că lucrurile cele mai simple funcționează cel mai bine. Esențial este să aspiri la ceea ce contează cel mai mult: aducerea bucuriei în bucătăria ta. O colecție creată pentru a satisface orice nevoie și preferință.

Principalele motive pentru care alegerea unei chiuvete de bucătărie trebuie făcută întotdeauna în cunoștință de cauză, sunt reprezentate și de economiile financiare pe care le poți face în timp. În plus, nu uita că trebuie să ți cont întotdeauna și de tipul de montaj al acesteia.

Dacă alegi chiuveta potrivită, eviți înlocuirea acesteia pe termen îndelungat.

În plus, atunci când alegi o chiuvetă de bucătărie potrivită, te vei putea bucura de spatiu suficient pentru a adăposti un volum mai mare de vase murdare.

Analizăm în continuare materialele din care sunt fabricate chiuvetele.

Alegerea chiuvetei de bucătărie în funcție de material.

Cu siguranță ști deja că o chiuvetă de bucătărie poate fi fabricata din materiale mai ieftine, care se zgârie, se îndoaie și se pătează mult mai ușor. Printre aceste materiale amintim fierul, fonta, inoxul, tabla, porțelanul, acrilul și chiuvetele de bucatarie din compozit.

Avem însă posibilitatea să optăm pentru materiale de fabricație mai scumpe, însă mult mai rezistente precum granitul marmura, piatră și rășînă sintetică. În plus iți voi prezenta și cele mai speciale caracteristici ale materialului Fragranite – unul dintre cele mai căutate la momentul actual.

Materialul acestora reprezintă principalul criteriu de selecție a chiuvetelor de bucătărie. Nu uităm însă și de aspectul lor, însă alegerea unui material potrivit determină în cea mai mare parte calitatea, durabilitatea și rezistența chiuvetei.

Despre Inox și Fragranite

Știm deja că chiuvetele de bucătărie din inox sunt cele mai răspândite și ele reprezintă o alegere bună, dovedindu-se suficient de rezistente, ușor de întreținut și plăcute la aspect. Pe de altă parte, ele prezintă o rezistentă bună la temperaturi ridicate.

Am menționat mai devreme faptul că pe piață există anumite tipuri de chiuvete de bucătărie din inox care prezintă o calitate mai slabă.

Însă, probabil nu ai descoperit colectia impresionantă Mythos Masterpiece – o selecție specială de cuve pentru bucătărie, inclusiv baterii, dozatoare de săpun, ventile și butoane pentru acționarea automată a ventilului. Toate produsele sunt disponibile într-o gamă de culori metalice la modă, culori gândite pentru a aduce un aspect elegant și artistic bucătăriei și casei.

Cuvele din inox din gama Mythos, sunt ușor de curățat și de uscat. În plus au caracteristici hidrofobe și oleofobe, prezintă durabilitate îndelungată și rezistență ridicată la zgârieturi și pete de calcar. Deasemenea, aceste chiuvete prezintă o rezistență termică până la 100 Grade Celsius. Iți permit în același timp să depozitezi vase voluminoase fără niciun fel de problemă.

Dacă te gândești să urmezi sfaturile mele privind achiziționarea unei chiuvete din inox de calitate, poți fi sigur că ai scăpat de o mulțime de probleme.

De cele mai multe ori, chiuvetele din inox au prevăzut in partea inferioară un tampon de absorbire a zgomotului. Acest aspect iți permite să eviți problema zgomotului făcut de apa care curge in cuva. O să vorbim pe mai departe și despre achiziționarea chiuvetelor predisupuse cu 2 sau 3 cuve.

Așadar, printre multitudinea de opțiuni pe care le ai la dispoziție, Franke iți propune o serie de chiuvete de bucătărie de cea mai înaltă calitate, chiar si cu o cuva, care te vor face să uiți de griji atunci când speli vase.

Principalul lor avantaj fiind legat chiar de materialul din care sunt fabricate. Vorbim acum despre Fragranite, al 4-lea cel mai dur material din lume.

Acest material, face ca această chiuvetă din fragranite să reziste fără absolut niciun fel de problema oricărei solicitări.

Pe lângă acest aspect, Fragranite-ul prezintă un aspect neted, aspect ce îl face mai ușor de curățat.

Și pentru că bucătăria reprezintă un loc propice pentru răspândirea bacteriilor, Franke a introdus ioni de argint în granit, pentru a le asigura chiuvetelor o protecție îndelungată.

Această inovație a fost susținută de teste care au demonstrat faptul că 99% din bacterii nu se vor înmulții.

O chiuvetă din Fragranite reprezintă cu siguranță alegerea potrivită în orice bucătărie. În plus, acum ai posibilitatea să alegi dintr-o gamă foarte variată de chiuvete disponibile și cu cea de a treia cuvă.

Spre exemplu, gama Maris iți pune la disponiztie cuve Fragranite spațioase, durabile și igienice.

Noile cuve Maris Fragranite îndeplinesc toate cerinţele bucătăriilor moderne. Sunt fabricate din Fragranite pentru a rezista o viaţă intreagă, iar materialul este tratat cu Sanitized, ioni de argint care previn germenii, mucegaiul și mirosurile neplăcute. Dar mai presus de toate, cuvele Maris sunt spectaculos de mari. Spălarea tăvilor cuptorului, a oalelor și tigăilor, nu a fost niciodată mai ușoară.

În plus, cuvele includ cuarţ, unul dintre cele mai dure materiale cunoscute omului și sunt rezistente la temperaturi de până la 280° C. Sunt, de asemenea, rezistente la impact și șoc termic și atât de rezistente la zgârieturi, că nici măcar cuţitele nu vor lăsa urme pe suprafață.

Pe mai departe, iți voi oferi câteva sfaturi utile și despre achizionarea accesoriilor de bucătărie, implicit, baterii și filtre de apă. În plus, daca ești în căutarea anumitor soluții pentru curățarea chiuvetelor de bucătărie, dar poate si masinilor de spalat vase, tot cei de la Franke iți oferă unele dintre cele mai potrivite alegeri.

Ce trebuie să ști despre bateriile și filtrele de apă

Bateriile pentru chiuveta de bucătărie

Bateriile de bucătărie se pot monta pe perete, sau pe chiuvetă. Dacă te afli în plin proces de renovare a bucătăriei, poți alege oricare dintre aceste opțiuni, fără să fi constrâns de alte aspecte.

În schimb, dacă dorești să înlocuiești vechea baterie, trebuie să ai în vedere instalația pe care deja o ai în bucătărie, precum și stilul chiuvetei alese.

Modelul de perete pentru baterie se atașează pe perete, deasupra chiuvetei. Cele cu montare pe chiuvetă, se pot atașa pe blat în cazul în care chiuveta este incorporabilă, sau direct pe aceasta.

Trebuie să ți cont și de numărul de găuri. O mare parte dintre chiuvete sunt prevăzute cu găuri pentru atașarea bateriei. Daca alegi să înlocuiești bateria, trebuie să ți cont de numărul de găuri ale acesteia.

Bateriile dintr-o singură bucată, cu robinet și tijă integrată, au nevoie doar de o singură gaură. Pe de altă parte, bateriile clasice, cu robineți separați pentru apă rece și apă caldă, au nevoie de 3 găuri pentru tijă și robineți, dar și o a 4-a gaură pentru pulverizator.

Dacă te afli în postura în care trebuie să alegi pentru prima dată instalația sanitară pentru bucătărie, atunci este indicat să alegi întăi bateria, apoi chiuveta cu numărul potrivit de găuri.

Așadar, iată că cei de la Franke vin din nou în ajutorul clienților cu cele mai inovative și calitative baterii din inox.

Într-o lume în care o mai mare atenție acordată mediului și o igienă îmbunătăţită sunt de o importanţă din ce în ce mai mare, robinetul Atlas Neo Sensor este un plus binevenit. O soluţie ideală pentru casele de astăzi și pentru modul în care trăim acum, eleganța Atlas Neo Sensor oferă o operare convenabilă, fără atingere și poate economisi și energie și apă.

Atât de simplu, intuitiv și igienic de utilizat, Atlas Neo Sensor este o baterie pe care nu este necesar să o atingi.

De fapt, poti porni apa doar cu un singur gest al mâinii. Acest lucru ajută la prevenirea si răspândirii germenilor, dar și a riscului de contaminare. În plus, reducerea numărului de atingeri înseamnă că robinetul rămâne fără pete si amprente.

Pentru a ajuta la reducerea consumului de energie, poti preseta temperatura apei pentru funcţia fără atingere, rotind selectorul din unitatea cutiei de control. Iar pentru acele momente în care doresti ca apa să fie puţin mai caldă sau mai rece, utilizeaza mânerul bateriei și regleaza temperatura pe care o doresti.

În plus, cutia de control a bateriei Atlas Neo Sensor este compactă, alimentată cu baterii și ocupă foarte puțin spatiu sub chiuvetă.

Cutia de control este instalată în dulapul de bază. Nu este necesară nicio priză, alimentarea se face prin intermediul a 4 baterii AA 1,5V.

Debitul de apă se oprește automat după 30 de secunde.

Avantajele unei baterii din Inox

•       Inoxul durează mult timp

•       Menţine calitatea apei

•       Materialul este rezistent la coroziune

•       Rezistent la zgârieturi

•       Ușor de curăţat

•       Oţelul inoxidabil este 100% reciclabil

Însă, dacă te aștepți la altceva de la o baterie pentru chiuvetă, tot cei de la Franke iți oferă modeul Active Twist.

Active Twist este o baterie care funcţionează diferit; poate nu numai să umple chiuveta, ci și să o golească. Pe lângă aspectul său elegant și minimalist, Active Twist incorporează o caracteristică specială inovatoare care leagă robinetul și chiuveta printr-o rozetă integrată în baterie; prin răsucirea acesteia este acționat ventilul, astfel încât apa să se scurgă, ușor, în siguranţă și igienic, fără să fii nevoit să bagi mâinile în apă fierbinte și murdară.

Design-ul all-in-one include o rozetă specială care prin rotire, operează evacuarea deșeurilor, astfel încât apa se scurge ușor, sigur și igienic, fără să fii nevoit să bagi mâinile în chiuvetă.

Oferind un jet mai puternic, funcţia jet dublu facilitează clătirea fructelor și legumelor, îndepărtează murdăria persistentă de pe vase și poate ajunge, de asemenea, în fiecare zonă a chiuvetei, făcându-o mai ușor de curăţat.

Iar design-ul neted, curbat al bateriei Active Twist și marginile rotunjite facilitează curăţarea.

.

Despre filtrele de apă

Pentru mulți dintre noi, apa reprezintă simbolul sănătății, tocmai din acest motiv, pentru a beneficia de o apă cât mai curată, trebuie să cauți un filtru de apă care să corespundă nevoilor tale.

Iată care sunt criteriile în funcție de care trebuie să alegi filtrul de apă ideal pentru casa ta.

1.     Cunoaște calitatea apei care întră în locuința ta

Acesta este primul aspect pe care trebuie să îl iei în calcul, deoarece în felul acesta poți ști cu exactitate ce tip de filtru se plieaza cel mai bine pe nevoile tale și ale familiei.

2.     Calculează câtă apă consumi zilnic

Dacă vrei să faci alegerea potrivită, este bine să calculezi volumul de apă consumat zilnic, precum și destinația apei pe care o vrei filtrata. În plus, este important să iei în calcul și numărul de persoane existent în locuință. Spre exemplu, dacă sunteți o familie numeroasă, un filtru de apă cu litraj mic, nu reprezintă cea mai bună soluție.

Cei de la Franke iți propun două tipuri de filtre de apă, implicit modelul Vital și Clear Water Inox.

Ce face din Vital o mare afacere?

Este cel mic, dar și cel mai eficient sistem de filtrare.

Cu un design unic, nu este doar cel mai mic filtru din lume, ci și primul care combină cărbunele activ cu o membrană de înaltă tehnologie capabilă să filtreze și să purifice apa.

Adaptându-se la nevoile tale de utilizare și la stilul tău de viaţă, este disponibil în două variante

– Debit Mare

– Performanţă Inaltă

Bucura-te de apă pură, cu un gust grozav, direct de la robinet Îndepărtează contaminanţii în timp ce păstrează mineralele vitale. Lumina LED indică când filtrul trebuie înlocuit. Filtrul este rapid și simplu de înlocuit.

Design-ul compact, în care toate componentele sunt pe chiuvetă, nu ocupă spaţiul valoros în cabinetul de sub chiuvetă

 Modelul Franke Clear Water, se instalează în compartimentul de sub chiuvetă, ocupând spaţiu puţin, sistemul acţionează prin microfiltrare și permite utilizarea în mod eficient a apei filtrate.

Dispozitivul Franke Clear Water, fabricat în laboratoarele elveţiene, datorită tehnologiei exclusive și de avangardă, folosește un rezervor înlocuibil într-o manieră simplă, care nu necesită intervenţia unui tehnician specializat

Alegerea chiuvetei de bucătăriei în funcție de culoare și numărul cuvelor

De cele mai multe ori ne confruntăm cu opinia conform căreia, culoarea chiuvetei este mai bine selectată în magazine.

Însă, adevărul este că prin alegerea culorii în felul acesta, nu putem determina cu exactitate cum va arăta bucătăria noastră.

Acest lucru se datorează faptului că, toate condițiile de iluminare și culorile deja prezente în bucătărie, influențează în mod direct prezentarea acestora.

Tocmai din acest motiv, culoarea chiuvetei va arăta total diferit în magazine față de bucătăria ta.

Deasemenea, este chiar mai rău dacă alegi culoarea doar potrivind o fotografie pe internet.

Așadar, cel mai bun mod de a alege culoarea potrivită pentru chiuveta din bucătăria ta, este sa comanzi câteva monstre de culori.

Numărul cuvelor

Două cuve, înseamnă mult mai mult spatiu pentru spălat concomitent, iar acest tip de chiuvetă consuma mult mai mult spatiu. Așadar, daca optezi pentru această variantă, asigură-te că ai suficient spatiu în bucătărie pentru montarea acesteia.

In plus, chiuveta cu două cuve cere mai mult spatiu sub blat, pentru instalarea scurgerii duble.

Pe această cale iți reamintesc faptul că cei de la Franke, iți oferă o gamă larga de produse de acest tip.

În cazul în care alegi o chiuvetă dublă, trebuie să ai în vedere ca peretele despărțitor dintre cuve să fie mai jos decât marginea chiuvetei.

Leave a Reply